Lapsiperheille Saunan taikaa, hemmottelua ja yhdessäoloa

saunajurtta_luonnokas

Tuuli, sateen ropina, kosken kohina, lintujen laulu tai ulkoa kantautuvat tarinoinnit. Koivuvihdan tuoksu, puukiukaan tulen loimu, puiden ritinä, turvenaamiot tai villiyrttijalkakylvyt – luonto hoitaa. Yrittäjänä päivän kiireet päättyvät siihen, kun raapaisen ensimmäisen tulitikun lämmittääkseni saunajurtan asiakkaille. Joka kerta se on aina yhtä ihanaa ja maadoittavaa. Siksi rakastan tätä työtä.

Anu Rosenberg, saunottaja

Mikä on saunajurtta?

Jurtta on Keski-Aasian paimentolaisten perinteinen asumus. Saunajurtta on sauna, joka on rakennettu jurtan sisälle. Luonnokkaan saunajurtta on suomalaista käsityötä, jossa on säilytetty perinteiset jurtan muodot. Rakenteissa on käytetty suomalaista puuta, jotta jurtta kestää Pohjolan ilmastoa. Sisäkangas on 100% huovutettua lampaanvillaa ja suojakangas on käsiteltyä puuvilla/polyesterikangasta. Kangas on tehty kestämään vettä, tulta ja hometta. Se hengittää ja eristää tarkoituksenmukaisesti.Lisätietoa jurtasta ja sen rakennustekniikasta löydät www.jurtta.com -sivulta. Saunajurtta on saanut Oulun seudun Leaderilta investointitukea.

Hoitosaunat

Koska olen saunaterapeutti ja intohimoni on sauna, sen terveysvaikutukset ja siellä tehtävät kansanperinteisiin nojaavat saunahoidot, halusin saunajurtasta ensisijaisesti hoitosaunan. Saunajurtta itsessään on hoitava, koska se tarjoaa lempeät, ei liian kuumat ja happirikkaat löylyt. Siellä voi köllötellä pitkät pätkät tukahtumatta, joka tietenkin kasvattaa saunan terveysvaikutuksia. Se on esteettisesti kaunis ja se on sisältä tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Siellä voit todellakin päästää aistit valloilleen, pysähtyä ja nauttia. Kun saunotuksiin lisätään hoitoja ja hiljentymistä tai tarinointia, elämys on taattu.

 • Experiencing jurtta sauna

  ”We were truly looked after while participating in the jurtta sauna experience. Anu made sure we kept well hydrated and kept us well informed of how best to get the health benefits not only out of the sauna jurtta’s gentle steam but also from her own all natural body scrub range! She helped us to choose a suitable scrub for that moment. I was truly amazed of the beautiful scent of the products and couldn’t wait to use it! Even my husband admitted that his skin was unusually soft although he was sceptical at first to use it!"

  Tanja and Stuart Bolt
 • Lempeä saunajurtta

  Köllöttelimme lauteilla kaksi tuntia välillä koskessa pulahtaen. Atoopikon ihoni tuntuu ihanalta saunajurtassa saunomisen jälkeen, kenties lampaanvilla luovuttaa saunan höyryihin hoitavia aineita. Löylyt todella ovat lempeät ja saunassa jaksaa istua kauemmin kuin normaalissa saunassa. Mieli on virkeä ja ajatukset puhdistuneet saunajurtassa saunomisen jälkeen.

  Oululainen naisasiakas
 • Nokkospohjainen jalkakylpysuola

  Tapahtumatuotanto Voltti Oy:n Oulun Likkojen Lenkin 2016 talkootyöntekijät saunoivat saunajurtassa pitkän talkoopäivän päätteeksi. Hoidoksi he saivat nokkospohjaisen aineenvaihduntaa lisäävän ja lihaskireyksiä laukaisevan jalkakylvyn. Palaute oli mieltä ylentävää, ei kuulemma jalat ole ikinä olleet niin kevyen tuntuiset talkoopäivän jälkeen.

 • Hormoonitoimintaa tukeva kokovartalohaude

  Asiakas kärsii kuukautisten alkaessa aina voimakkaista vatsakivuista. Kokeilimme ruusupohjaista suolakuorintaa kokovartalohauteena muutama päivä ennen kuukautisten alkua. Tällä kertaa kivut olivat huomattavasti lievemmät.

 • Turvesauna

  Asiakas kärsii jatkuvista uniongelmista. Toteutimme perinteisen turvesaunan naisporukalle ja asiakas nukkui omien sanojensa mukaan pitkään hoidon jälkeen todella sikeästi.