Palvelut Saunahoidot, turvehoidot ja äänimämaljarentoutukset

Päästä aistit valloilleen Pysähdy ja nauti elämyksellisistä ja lempeistä löylyistä sekä rentouttavista hoidoista

Voimala sauna Oulussa tarjoaa niin yksilöille kuin ryhmille upeat ja historialliset puitteet hoito- ja hemmotteluhetkiin sekä virkistäytymiseen, työhyvinvointiin tai polttareihin. Yksityistilaisuuksien lisäksi Luonnokas järjestää kanssa saunalla avoimia saunotuksia erilaisilla hyvinvointiteemoilla. Avoimet tapahtumat ja saunotukset löydät parhaiten Facebook-sivultamme.  

Palveluiden hinnoittelu on porrastettu: viimeistään klo 15 alkavat päiväajat -10% normaalihinnasta ja viikonlopun hinnat +10% normaalihintaan. Voit tiedustella myös aamuaikoja: anu.rosenberg@luonnokas.fi

Voimalan sauna on osa Ravintolakorttelia, johon kuuluvat Tuba Food & Lounge, Ravintola Rauhala sekä Voimala 1889

Äänimaljarentoutus saunassa Äänimaljojen harmoniset äänet ja lempeät löylyt

luonnokas-sointukylpy

Koe äänimaljojen mystisenä kaikuvat harmoniset äänet joko Voimala 1889 saunan lempeissä löylyissä tai menneiden aikojen kaikua henkivässä saunajurtassa. Anna lempeiden äänien rentouttaa ja johdattaa sinut matkalle harmonisten äänien maailmaan. Tämä on ainutlaatuinen ja eksoottinen kokemus täynnä lempeyttä, maadottumista ja hyvää hyvää oloa!

Tämä sauna toteutetaan hiljaisuudessa, sen käynnistää noin 20minuutin pituinen äänimaljarentoutus. 

Kesto: 90min (rentoutuksen osuus n. 20min)

Hinta: 95€/1hlö, 2 henkeä 75€/hlö, 3 henkeä 60€/hlö, 4 henkeä 50€/hlö ja 5-8 henkeä 40€/hlö

Sisältää: saunan lämmitys ja siivous, ohjaus, saunotus ja äänimaljarentoutus, luonnonmukaiset pesuaineet, pyyhe&saunahattu, pellavaiset laudesuojat, Luonnokas saunatee

Ota mukaan: Oma vesipullo ja halutessasi uima-asu

Ryhmän koko: maks. 8 henkeä

Tämä ohjelma sopii hyvin myös polttariporukoille. Myös tarjoilut on mahdollista saada meidän kauttamme, tiedustelut: anu.rosenberg@luonnokas.fi.

Joogaa lempeissä löylyissä Ohjelmaksi virkistyspäivään, polttareihin tai muuten vaan ystävysten yhteiseen hetkeen

Merja näyttää mallia <3

Merja näyttää mallia <3

Rauhallinen ja hiljainen joogaharjoitus tehdään saunan lempeässä lämmössä. Liikuttelemme selkärankaa, venytämme lihaksia ja vetreytämme niveliä. Saunan lämpö lisää harjoituksen rentouttavaa vaikutusta ja auttaa mieltä hiljenemään. Lopuksi tuudittaudutaan tiibetiläisten äänimaljojen värähtelevään sointiin ja gongin tummaan kuminaan. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse.
 
Tämän kokonaisuuden sinulle tarjoavat joogaohjaaja ja äänimaljahoitaja Merja Turunen sekä saunottaja Anu Rosenberg.
 
Merja on työskennellyt yli 20 vuotta hyvinvoinnin ja liikunnan parissa ja nimeää elämäntehtäväkseen kanssakulkijoidensa rentouttamisen. Hän on koulutettu joogaopettaja ja ryhmäliikuntaohjaaja, sointukylvettäjä, äänimaljahoitaja ja terveyskaupan asiantuntija.
 

Kesto: n. 2 tuntia 
Hinta: 65€ /hlö (1-4 henkeä, minimiveloitus 4 henkeä), yli 4 hengen ryhmä lisähenkilöt 35€ / hlö, lisämaksusta pyyhe&saunahattu 5€ / hlö
Sisältää: saunan lämmityksen ja siivouksen, luonnonmukaiset pesuaineet, pellavaiset laudeliinat, joogan ja sointukylvyn saunassa,  puhdistavan saunateen sekä pientä naposteltavaa.

Ota mukaan: vesipullo, oma pyyhe ja saunahattu sekä halutessasi uimapuku/toppi ja shortsit.

Muut tarjoilut lisähinnasta, sovittava etukäteen.

Tiedustelut ja varaukset: anu.rosenberg@luonnokas.fi

Luonnokas sauna Luonnokkaan lempeät löylyt ja suomalaisen kansanparannuksen perintö

Kuva: Janica Karasti

Kuva: Janica Karasti

Luonnokkaan nimi tulee kansanperinteestä ja Kalevalasta, jossa luonnokkaat tunnetaan voimakasluontoisina henkilöinä tai kalevalaisen kansanrunouden taruolentoina, usein yhdistettyinä kapeisiin eli taivaallisiin henkiolentoihin.

Luonnokas -saunassa oma luonnokkuus löytyy saunan löylyistä. Saunaa lämmitettäessä saunalle kerrotaan päivän saunomisen aikeista ja löylyjen heittäminen valjastetaan vanhasta irtipäästämiseen ja uuden luomiseen.

Kehoa hoidetaan myös rauhoittavalla mäntyterva ja hunaja saunavoiteella. Yhdistettynä tervan hoitaviin ominaisuuksiin tullaan luonnokkaiksi saunassa puhdistumisen ja uudistumisen myötä.

Tule kokemaan Luonnokkaan lempeät löylyt ja suomalaisen kansanparannuksen perintö!

Kesto: noin 120 min
Hinta: 2 henkeä 88€/hlö, 3 henkeä 80€/hlö, 4 henkeä 68€/hlö, 5 henkeä ja enemmän 35€ lisähenkilö, lisämaksusta pyyhe ja saunahattu 5€/hlö

Sisältää: saunan lämmitys ja siivous, ohjaus, pellavaiset laudesuojat, saunotus, luonnonmukaiset pesuaineet, hoitoseos, puhdistava yrttitee

Ryhmän koko: max. 10 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

HUOM! Hoitoseos sisältää mesiangervo, joka on salisylaattia sisältävä kasvi, joten ei sovellu salisylaattiallergiselle. 

Hoidossa käytetään Melliksen NaTruen sertifioitua Ikikelpo Saunavoidetta – Mäntyterva & Hunaja.

Turvesauna Puhdistusta ja hoitoa turpeesta

turvehoito

Turvesaunasta kuuluu aina iloinen pulpatus ja jopa lauluakin on lauteilta kuulunut. Turvesauna virkistää mieltä, rentouttaa ja poistaa stressiä. Turve puhdistaa, hoitaa ihoa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä pintaverenkiertoa.

Turvetta on käytetty kansanperinteessä mm. iho-ongelmien, reumaattisten kipujen ja särkyjen hoitoon. Turpeesta on todettu oleva apua myös vaihdevuosien hoitoon.

Hoidossa käytetään LehtoPeat:n hoitoturvetta. LehtoPeatilla on pitkät perinteet turpeen nostossa ja jatkojalostuksessa. Ähtärissä sijaitsevan yrityksen oman Lehtosuon hoitoturve on Geologian tutkimuskeskuksen tutkimaa ja erinomaiseksi todettua sekä EU:n vaatimukset täyttävää.

Kesto: noin 120min
Hinta: 2 henkeä 98€/hlö, 3 henkeä 85€/hlö, 4 henkeä, 70€/hlö, yli menevät ryhmän 40€ / hlö lisämaksu

Yhden hengen turvehoito toteutetaan turvehauteena, lue lisää 

Avoimet turvesaunat ja vaihdevuosiryhmät, lue lisää

Sisältää: saunan lämmityksen, suojauksen ja siivouksen, ohjauksen, saunotuksen, luonnonmukaiset pesuaineet, veden tarjoilun lauteille, laudesuojat, pyyhkeen ja pesuaineet, Luonnokas saunateen ja pientä naposteltavaa

Ryhmän koko: max. 6 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

Yrttisauna Saunahoito Luonnokkaan omalla luonnonmukaisella tuotesarjalla

luonnokas ajankohtaista

Yrttisauna hoitaa, hellii ja puhdistaa tehokkaasti.

Hoito tehdään Luonnokkaan omalla luonnonmukaisella saunahoitosarjalla, jossa vaikuttavina aineina on villiyrttien lisäksi hoitavia luomulaatuisia öljyjä ja puhdistamatonta merisuolaa. Valittavanasi on puhdistava ja hoitava nokkospohjainen suolakuorinta tai hemmotteleva ja hoitava villiruusupohjainen suolakuorinta.

Kesto: 1,5-2 tuntia
Hinta:2 henkeä 88€/hlö, 3 henkeä 80€/hlö, 4 henkeä 68€/hlö, 5 henkeä ja enemmän 35€ lisähenkilö, lisämaksusta pyyhe ja saunahattu 5€/hlö
Sisältää: saunan lämmityksen ja siivouksen, ohjauksen, saunotuksen, luonnonmukaiset pesuaineet, hoitoseoksen, laudeliinat,teen

Ryhmän koko: max 10 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

Hiljaisuuden sauna Pysähtymistä tähän hetkeen ja kehon puhdistusta perinteisin keinoin

hiljaisuuden sauna

Hiljaisuuden sauna tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä itsensä äärelle ja puhdistaa kehoa perinteisin keinoin. Sauna itsessään luo rauhoittavat ja lempeät puitteet hoidolle. Hiljaisuuden sauna koostuu hiljaisuudessa toteutetusta suolalakanahoidosta sekä villiyrttijalkakylvystä.

Suolalakanahoito tukee kehon omia elintoimintoja sekä poistaa kuona-aineita, happoja ja myrkkyjä ihon kautta. Villiyrttijalkakylpy tehostaa aineenvaihduntaa, hoitaa sekä pehmittää ihoa. Hoito toteutetaan hiljaisuudessa, mikä tehostaa läsnäoloa ja pysähtymistä tähän hetkeen. Hiljaisuuden saunan jälkeen nautitaan villiyrttitee, jonka äärellä on mahdollisuus jakaa kokemuksia hiljaisesta hoidosta ja omista tuntemuksista.

Hinta: 1 henki 120€ /hlö 2 henkeä 98€/hlö, 3 henkeä 85€/hlö, 4 henkeä, 70€/hlö, yli menevät ryhmän 40€ / hlö lisämaksu
Sisältää: saunan lämmityksen ja siivouksen, ohjauksen, saunotuksen, luonnonmukaiset pesuaineet, pyyhkeen ja saunahatun, suolalakanahoidon ja Luonnokas-yrttijalkakylvyn, pellavaisen laudeliinan, puhdistava yrttitee
Kesto: noin 120min

Ryhmän koko: max 6 hengen ryhmä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

Miästen sauna Miästen saunassa kehon kolotukset poistetaan terva-hunajaseoksella ja vilkastutetaan verenkiertoa kossusukilla

Luonnokas pukuhuone. Kuva: Janica Karasti

Luonnokas pukuhuone. Kuva: Janica Karasti

Miästen saunassa kehon kolotukset poistetaan Melliksen terva-hunajaseoksella ja vilkastutetaan verenkiertoa perinteisillä kossusukilla. Sopii hyvin polttareihin tai miesten illan istujaisiin.

Tervahoidossa yhdistyvät suomalainen kansanparannus, Oulun historialle merkityksellinen terva sekä lempeät löylyt joko Voimala 1889 saunassa tai saunajurtassa.

Ihon pesun jälkeen lämmitellään saunassa, jolloin aineenvaihdunta käynnistyy ja ihohuokoset avautuvat. Iho huuhdellaan ja terva-hunajaseos levitetään lauteilla keholle saunakaveri toinen toistaan auttaen. Saunassa seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 min, välillä hieroen seosta ihoon. Hoidon aikana nautitaan runsaasti vettä, koska aineenvaihdunta käynnistyy voimakkaasti ja kuonaa poistuu kehosta. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä ja pestään hiukset. Saunan jälkeen nautitaan puhdistavaa yrttiteetä ja runsaasti vettä. Suositellaan myös ravitsevaa iltapalaa.

Hinta: 2 henkeä 88€/hlö, 3 henkeä 80€/hlö, 4 henkeä 68€/hlö, 5 henkeä ja enemmän 35€ lisähenkilö, lisämaksusta pyyhe ja saunahattu 5€/hlö
Sisältää: saunan lämmitys ja siivous, ohjaus, pellavaiset laudesuojat, saunotus, luonnonmukaiset pesuaineet, hoitoseos, kossusukat tee

Kesto: 1,5-2 tuntia

Ryhmän koko: max. 10 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

Saunaelämykset toteutetaan Voimala 1889:n tiloissa Oulussa