Yksilöhoidot

Päästä aistit valloilleen Pysähdy ja nauti elämyksellisistä ja lempeistä löylyistä

Luonnokas saunahoidot pohjaavat suomalaiseen saunaperinteeseen, niissä käytetään vain luonnonmukaisia hoito- ja pesuaineita. Saunahoitoihin sisältyy aina sauna, luonnollisesti. Oppini olen saanut pitkän linjan perinne- ja saunahoitajien käsissä. Heidän sanoin: Sauna on hyvinvointiteko – Sinulle ja meille kaikille. Lämpimästi tervetuloa!

Voimala 1889:n sauna tarjoaa myös ryhmille upeat ja historialliset puitteet järjestää hoito- ja hemmotteluhetkiä niin virkistäytymiseen, työhyvinvointiin tai polttareihin.

Puhdistava pesukuorinta kahdelle Puhdistava ja aineenvaihduntaa kiihdyttävä saunahoito

pesukuorinta

Ensilämmöt otetaan Voimalan saunan lempeissä löylyissä, jonka jälkeen koko keholle tehdään pesukuorinta pesukintaalla ja luonnonmukaisella Luonnokas-saippualla mukaillen vanhan ajan pesuhierontaa.  Jälkilämmöt saunassa ja ihon huuhtelu, jonka jälkeen nautitaan puhdistava yrttitee saunakamarissa. 

Hinta: 65€ / hlö, pyyhe ja saunahattu 10€ / hlö lisämaksusta
Sisältää: saunan lämmityksen ja siivouksen, pesukuorinnan, luonnonmukaiset pesuaineet, lauteiden suojauksen, teen

Kesto: noin 1,5 tuntia

Ryhmän koko: 2 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan.

Puhdistava pesukuorinta sopii myös upeasti polttarisaunaan yllätysnumeroksi morsiamelle. 

Turvehaude Puhdistusta ja hoitoa turpeesta

Asiakas turvehauteessa. Kuva: Janica Karasti

Asiakas turvehauteessa. Kuva: Janica Karasti

Ennen hoitoa nautitaan nesteitä ja suoloja. Pesytymisen jälkeen lämmitellään kehoa Voimalan saunan lempeissä löylyissä ja nautitaan lisää nestettä. Saunan jälkeen huuhdellaan keho ja levitetään turve koko keholle, joka kääritään lämpökerroksin kapaloon. Kapalossa ollaan hiljaa nauttien 30-45minuuttia, omaa kehoa kuunnellen. Tämän jälkeen turve pestään pois ja pukeutumisen jälkeen nautitaan puhdistavaa yrttiteetä.

Hinta: 95€ / hlö, lisämaksusta pyyhe ja saunahattu 5€/hlö
Sisältää: saunan lämmityksen ja siivouksen, koko kehon turvehauteen, luonnonmukaiset pesuaineet, pellavaiset laudesuojat ja teen.

Kesto: noin 1,5 tuntia

Ryhmän koko: yksi henkilö

Turvehoidon esteet: Akuutit tulehdustilat ja infektiotaudit, kasvaimet ja syöpä, veritaudit, korkea tai alhainen verenpaine, huono yleiskunto, raskaus, kuume. Jos olet epävarma sopiiko turvehoito sinulle, ole yhteydessä ennen ajanvarausta: anu.rosenberg@luonnokas.fi

Hiljaisuuden sauna Pysähtymistä tähän hetkeen ja kehon puhdistusta perinteisin keinoin

Suolalakanahoito hiljaisuuden saunassa. Kuva: Janica Karasti

Suolalakanahoito hiljaisuuden saunassa. Kuva: Janica Karasti

Hiljaisuuden sauna tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä itsensä äärelle ja puhdistaa kehoa perinteisin keinoin. Sauna itsessään luo rauhoittavat ja lempeät puitteet hoidolle. Hiljaisuuden sauna koostuu hiljaisuudessa toteutetusta suolalakanahoidosta sekä villiyrttijalkakylvystä.

Suolalakanahoito tukee kehon omia elintoimintoja sekä poistaa kuona-aineita, happoja ja myrkkyjä ihon kautta. Villiyrttijalkakylpy tehostaa aineenvaihduntaa, hoitaa sekä pehmittää ihoa. Hoito toteutetaan hiljaisuudessa, mikä tehostaa läsnäoloa ja pysähtymistä tähän hetkeen. Hiljaisuuden saunan jälkeen nautitaan villiyrttitee, jonka äärellä on mahdollisuus jakaa kokemuksia hiljaisesta hoidosta ja omista tuntemuksista.

Hoidon eteneminen: Ihon pesun jälkeen lämmitellään saunassa niin, että aineenvaihdunta käynnistyy ja ihohuokoset avautuvat. Ihon ollessa lämmin kääriydytään suolalakanaan. Lauteilla voidaan olla maaten tai istuen, riippuen ryhmän koosta. Koko hoidon ajan ollaan hiljaa. Nautitaan villiyrttijalkakylpy. Hoidon aikana nautitaan runsaasti vettä, koska aineenvaihdunta käynnistyy voimakkaasti ja kuonaa poistuu kehosta. Lopuksi hiukset pestään ja iho huuhdellaan sekä taputellaan kuivaksi. Mitä enemmän suolaa jää iholle hoitamaan, sen parempi. Saunan jälkeen nautitaan puhdistavaa yrttiteetä ja runsaasti vettä. Suositellaan myös ravitsevaa iltapalaa.

Hinta:  120€/hlö
Sisältää: saunan lämmityksen ja siivouksen, ohjauksen, pyyhkeen ja saunahatun, saunotuksen, luonnonmukaiset pesuaineet, suolalakanahoidon ja Luonnokas-yrttijalkakylvyn, pellavaisen laudeliinan, sekä hoidon jälkeen kasvoille virkistävä ruusuvesi ja hoitava argan-öljy ja puhdistava yrttitee ja suolaisen naposteltavan

Kesto: noin 2 tuntia

Ryhmän koko: 1-2 henkeä. Sopii erinomaisesti ystävyksille ja pariskunnille. Ilmoitathan aikaa varatessasi, jos teitä tulee kaksi henkeä.

Saunahoidot toteutetaan Voimala 1889:n tiloissa Oulussa