Turvesauna Saunahoidot

Puhdistusta ja hoitoa turpeesta

luonnokas_turvehoito

Turvesaunasta kuuluu aina iloinen pulpatus ja jopa lauluakin on lauteilta kuulunut. Turvesauna virkistää mieltä, rentouttaa ja poistaa stressiä. Turve puhdistaa, hoitaa ihoa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä pintaverenkiertoa.

Turvetta on käytetty kansanperinteessä mm. iho-ongelmien, reumaattisten kipujen ja särkyjen hoitoon. Turpeesta on todettu oleva apua myös vaihdevuosien hoitoon.

Hoidossa käytetään LehtoPeat:n hoitoturvetta. LehtoPeatilla on pitkät perinteet turpeen nostossa ja jatkojalostuksessa. Ähtärissä sijaitsevan yrityksen oman Lehtosuon hoitoturve on Geologian tutkimuskeskuksen tutkimaa ja erinomaiseksi todettua sekä EU:n vaatimukset täyttävää.

Turvesauna

Turpeen sanotaan virkistävän, hoitavan ja kaunistavan, mutta se myös rentouttaa ja poistaa stressiä.

Hinta: Saunamaksu 350e/ryhmä, saunahoito 25e/hlö, lisämaksusta pellavainen pyyhe ja saunahattu 10e/hlö

Sisältää: saunan lämmityksen, suojauksen ja siivouksen, ohjauksen, saunotuksen, luonnonmukaiset pesuaineet, veden tarjoilun lauteille, saunahatun ja pefletit, puhdistavan yrttiteen

Kesto: noin 1,5 tuntia

Toteutus: Saunajurtta Hartikan kartanossa (Muhos)

Ryhmän koko: max. 15 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

Hoidon eteneminen: Ihon pesun jälkeen lämmitellään saunassa niin, että aineenvaihdunta käynnistyy ja ihohuokoset avautuvat. Iho huuhdellaan ja turve levitetään keholle saunakaveri toinen toistaan auttaen. Mennään takaisin saunaan ja annetaan lämmön sekä kosteuden vaikuttaa. Saunassa turpeen annetaan vaikuttaa noin 30 min. Hoidon aikana nautitaan runsaasti vettä, koska aineenvaihdunta käynnistyy voimakkaasti ja kuonaa poistuu kehosta. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä ja pestään hiukset. Saunan jälkeen nautitaan puhdistavaa yrttiteetä ja runsaasti vettä. Suositellaan myös ravitsevaa iltapalaa.