Tervasauna Saunahoidot

Perinteistä hoitoa ja tuoksua

luonnokas_tervahoito

Tervaa on perinteisesti käytetty saunassa sekä tuoksunsa että hoitavien ominaisuuksiensa takia. Suomalaisessa kansanparannuksessa tervalla on ollut merkittävä rooli kautta aikojen. Se hoitaa tehokkaasti ihoa, ja myös tieteellisesti on todistettu sen ihon hilseilyä ja jopa psoriasista hoitava vaikutus.

Hoidossa käytetään Melliksen NaTruen sertifioitua Ikikelpo Saunavoidetta – Mäntyterva & Hunaja. 
Mäntyterva & Hunaja Saunavoide puhdistaa, uudistaa ja tasapainottaa ihoa. Koivunterva ja sen voimapariksi valittu mesiangervo tuovat apua kutinaan, ihoärsytyksiin sekä lihas- ja nivelkipuihin. Mesiangervo edistää aineenvaihduntaa lisäten hikoilua. Yhdessä hunajan kanssa terva ja mesiangervo edistävät lihasten palautumista rasituksen jälkeen. Mäntyterva & Hunaja Saunavoide sopii myös päänahan hoitoon. Mäntyterva tuo saunaan omanlaisensa herkän mystisen, savuisen tunnelman – kokeile ja ylläty! Melliksen tuotteet ovat NaTruen sertifioimia.

Tervasauna

Tervasaunassa yhdistyvät suomalainen kansanparannus, Oulun historialle merkityksellinen terva sekä lempeät löylyt saunajurtassa.

Hinta: Saunamaksu 350e/ryhmä, saunahoito 20e/hlö, lisämaksusta pellavainen pyyhe ja saunahattu 10e/hlö

Sisältää: saunan lämmitys ja siivous, ohjauksen, saunotuksen saunajurtassa, luonnonmukaiset pesuaineet, hoitoseoksen, pellavaiset laudeliinat

Kesto: noin 1,5 tuntia

Toteutus: Saunajurtta Hartikan kartanossa (Muhos)

Ryhmän koko: max. 15 henkeä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan

Hoidon eteneminen: Ihon pesun jälkeen lämmitellään saunassa niin, että aineenvaihdunta käynnistyy ja ihohuokoset avautuvat. Iho huuhdellaan ja terva-hunajaseos levitetään lauteilla keholle saunakaveri toinen toistaan auttaen. Saunassa seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 min, välillä hieroen seosta ihoon. Hoidon aikana nautitaan runsaasti vettä, koska aineenvaihdunta käynnistyy voimakkaasti ja kuonaa poistuu kehosta. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä ja pestään hiukset. Saunan jälkeen nautitaan puhdistavaa yrttiteetä ja runsaasti vettä. Suositellaan myös ravitsevaa iltapalaa.