LUONNOKAS VERKKOKAUPPA

Tähän rakentuu Luonnokkaan verkkokauppa kevään 2021 aikana. Sillä välin voit käydä ostoksilla Holvi-verkkokaupassa klikkaamalla yllä olevaa linkkiä tai tulla paikan päälle Saunapuotiin. PopUp saunapuodin aukioloajat päivittyvät kaksi viikkoa kerrallaan. Seuraavan kerran puoti on auki 4.3. klo 13-15 ja viikko 10 puoti on suljettu yrittäjän hiihtoloman ajan.

Yleistä tuotteista ja niissä käytetyistä ainesosista

Luonnokas-Luonnonkosmetiikkasarja on luonnonmukainen eli kaikki tuotteet on valmistettu tarkkaan valituista luonnollisista ainesosista tai luonnontuotteista. Valmistuksessa ei ole käytetty synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita tai väriaineita. Näin ollen kaikki tuotteet ovat biohajoavia eivätkä vahingoita luontoa sinne joutuessaan. Osa tuotteista on myös vegaaneja, ainoastaan osassa saippuoiden valmistuksessa käytetään suomalaista luomumehiläisvahaa.

Tuotteiden valmistuksessa suositaan lähialueen toimittajia. Ihan kaikkea ei valitettavasti saa läheltä tai edes Suomesta ja silloin suositaan ulkomaalaista luomua. Valmistuksessa ei käytetä eläinkokeita tai geenimuunneltuja aineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja, keinotekoisia väri- tai tuoksuaineita eikä parabeeneja.

Tuotteet valmistetaan pienissä erissä 100% käsityönä ja siksi niissä on myös käsityön leima. Koska valmistuksessa käytetään luonnontuotteita, kuten villiyrttejä, myös erät saattavat ulkonäöltään poiketa hieman toisistaan, laatu ja sisältö säilyy kuitenkin samana.

Villiyrtit ja luonnontuotteet

Luonnokas luonnonkosmetiikan valmistamisessa suuressa osassa on villiyrtit, kasvatettavat kasvit sekä muut luonnontuotteet. Kuorintoihin, jalkakylpysuoloihin ja saippuoihin lisätään myös öljyihin uutettua kasvimassaa, koska tutkimustiedon ja suomalaisen kansanperinteen mukaan niillä on omat vaikuttavuutensa niin sisäisessä kuin ulkoisessakin käytössä. Luonnokkaan tuotteissa halutaan hyödyntää kasvien vaikuttavuuksia ja niistä kerrotaan siinä määrin, kun se lainsäädännön sallimissa rajoissa on mahdollista.

Läpinäkyvää ja kosmetiikkalain mukaista

Saunahoitotuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja kosmetiikan ja kosmeettisten valmisteiden pitää olla EU:n kosmetiikka-asetuksen ja kosmetiikkalain vaatimusten mukaisia. Näiden mukaan kosmeettisille valmisteille on tehtävä kattava turvallisuusarviointi ja laadittava turvallisuusselvitys ennen niiden markkinointia. Arvion voi tehdä vain henkilö, jolla on tehtävään riittävä pätevyys. Luonnokas -saunahoitosarjan tuotteet ja raaka-aineet sekä valmistus täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikkastandardit.

Luonnokas haluaa tehdä toimintansa läpinäkyväksi ja antaa kuluttajalle kattavan tiedon tuotteista ja toiminnastaan. Olet tervetullut kysymään, jos jokin asia jää askarruttamaan: anu.rosenberg (at) luonnokas.fi.

Yhteistyökumppaneitamme

Myssyfarmi oy, haveri:

luomu rypsiöljy
– nettisivut

Arctic Warriors, Narkaus:

villinokkosjauhe, kuusenkerkkäjauhe
– nettisivut

Lahtisen Vahavalimo, Hausjärvi:

luomumehiläisvaha
– nettisivut

Linnunradan tila, Tyrnävä:

hamppuöljy ja hamppuproteiini
– facebook-sivut

Foodin, Jyväskylä:

luomu kookosöljy, puhdistamaton merisuola
– nettisivut

LehtoPeat, Ähtäri:

hoitoturve
– nettisivut

Manske GmbH, Saksa:

luomu eteeriset öljyt ja öljyt
– nettisivut

Yrttiaika, Oulu:

villiyrtit ja saunatee
– nettisivut