Luonnokas-luonnonkosmetiikka

Luonnokas valmistaa, myy ja markkinoi kasviperäistä luonnonmukaista Luonnokas-saunahoitosarjaa, johon kuuluu mm. kehoa hemmottelevia saippuoita ja shampoopaloja.  Tuotteissa käytetyt villiyrtit on poimittu Pohjoisen luonnosta ja kaikki ainesosat on huolella valittu ja testattu. Lisäksi verkkokaupassa myynnissä myös muita sauna- sekä hyvinvointituotteita.

Luonnokas-saunahoitosarjan tuotteiden valmistamisessa suuressa osassa on villiyrtit, kasvatettavat kasvit sekä muut luonnontuotteet. Yrttien ja luonnontuotteiden käyttö pohjautuu kansanperinteeseen. Jokaisella valitulla raaka-aineella on tuotteessa oma funktionsa.

poimulehti

Luonnonmukaisesti

Luonnokas-Luonnonkosmetiikkasarja on luonnonmukainen eli kaikki tuotteet on valmistettu tarkkaan valituista luonnollisista ainesosista tai luonnontuotteista. Valmistuksessa ei ole käytetty synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita tai väriaineita. Näin ollen kaikki tuotteet ovat biohajoavia eivätkä vahingoita luontoa sinne joutuessaan. Osa tuotteista on myös vegaaneja, ainoastaan osassa saippuoiden valmistuksessa käytetään suomalaista luomumehiläisvahaa.

 

Eettisesti

Tuotteiden valmistuksessa suositaan lähialueen toimittajia. Ihan kaikkea ei valitettavasti saa läheltä tai edes Suomesta ja silloin suositaan ulkomaalaista luomua. Valmistuksessa ei käytetä eläinkokeita tai geenimuunneltuja aineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja, keinotekoisia väri- tai tuoksuaineita eikä parabeeneja.

 

tervahoito
luonnokas_saippua

Käsityönä

Tuotteet valmistetaan pienissä erissä 100% käsityönä ja siksi niissä on myös käsityön leima. Koska valmistuksessa käytetään luonnontuotteita, kuten villiyrttejä, myös erät saattavat ulkonäöltään poiketa hieman toisistaan, laatu ja sisältö säilyy kuitenkin samana.

Yhteistyökumppaneitamme

Myssyfarmi Oy, Haveri

luomurypsiöljy

 

Arctic Warriors, Narkaus

villinokkosjauhe, kuusenkerkkäjauhe

Linnunradan tila, Tyrnävä

hamppuöljy ja hamppuproteiini

 

Foodin, Jyväskylä

luomu kookosöljy, puhdistamaton merisuola

Manske GmbH, Saksa

luomu eteeriset öljyt ja öljyt

Yrttiaika, oulu

villiyrtit ja saunatee

 

Läpinäkyvää ja kosmetiikkalain mukaista

Saunahoitotuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja kosmetiikan ja kosmeettisten valmisteiden pitää olla EU:n kosmetiikka-asetuksen ja kosmetiikkalain vaatimusten mukaisia. Näiden mukaan kosmeettisille valmisteille on tehtävä kattava turvallisuusarviointi ja laadittava turvallisuusselvitys ennen niiden markkinointia. Arvion voi tehdä vain henkilö, jolla on tehtävään riittävä pätevyys. Luonnokas -saunahoitosarjan tuotteet ja raaka-aineet sekä valmistus täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikkastandardit.

Luonnokas haluaa tehdä toimintansa läpinäkyväksi ja antaa kuluttajalle kattavan tiedon tuotteista ja toiminnastaan. Olet tervetullut kysymään, jos jokin asia jää askarruttamaan: anu.rosenberg (at) luonnokas.fi.